Kokeen suojelijan terveiset

Arvoisat terrierien ja mäyräkoirien vesiriista SM-kokeen järjestäjät sekä kokeeseen osallistujat.


Kiitän kutsusta VERI-kokeenne suojelijaksi, en valitettavasti pysty terveydellisistä syistä saapumaan paikalle. Olen hyvin otettu kutsusta, se on minulle suuri kunnia.

Koehan sai alkunsa Saksasta joskus 1980-luvun lopulla ja kehitettiin Suomeen sopivaksi 90-luvun loppupuolella. Mukana kehitystyössä olivat Suomen Kettuterrierit, Saksanmetsästysterrierit sekä Suomen Mäyräkoiraliito.

Kesällä 2000 saatiin säännöt hyväksytyksi ja ensimmäiset viralliset kokeet pidettyä Lahden seudulla. Varsinainen koetoiminta pääsi alkuun keväällä 2002 kun koetuomari- sekä toimitsijakoulutukset oli saatu käyntiin.

Siitä koemuoto lähti kehittymään, ensin kokeet pidettiin koiraleirien yhteydessä hauskana leiritapahtumana. Mutta pian haluttiin vaikeuttaa ja täsmentää koesuorituksia ja saada tulokset johtamaan VERI-valioarvoon. Kehitettiin rotumestaruus-, piirinmestaruus- sekä valtakunnallisia kokeita.

Koetuomarille koe on ihanne, ei tarvitse siirtyä pitkiä matkoja, arvosteltavat koirat ovat kokoajan hyvin näkyvillä, jolloin ei juuri tule arviointivirheitä.

Toivon kaikille 27.08 VERI-SM kokeeseen 2023 osanottajille parhainta onnea ja  menestystä kokeeseen. Toivon sään suosivan koetapahtumaa ja kaikille koetäyteistä päivää.

 

Koeterveisin
Jan-Gunnar (Janne) Rönnblad
emeritusylituomari